The Shiraz
"Østrig møder Australien", skriver Scheiblhofer på deres hjemmeside. Druebetegnelsen ‘shiraz’ siger vel det hele. Næsen er lige som den skal være, nemlig intenst duftende af solbær, chokolade og lakrids, samt vanilje fra den nye eg. Hemmeligheden bag en bulderbasse som denne vin ligger i bl.a. i balancen mellem frugt og fad, og her rammer Erich Scheiblhofer i den grad plet. Det er frugten, der styrer slagets gang, og det faktum slås fast med syvtommersøm, i det vinen rammer munden. Træet støtter godt op, og frugtens høje kvalitet og delikate karakter giver en fremragende vin, om hvem du nok aldrig havde gættet den geografiske oprindelse. Hurra for vinmagere der tør gå hele vejen - og lykkes!
Anvendelse, behandling og lagring
At nyde Scheiblhofers shiraz til andet end grillet kød, vil næsten være en forbrydelse. Med mindre bøffen allerede er skyllet ned, og det er tid til fordybelse. Med andre ord: Lad vinen bestemme maden, og lad maden matche vinens intense og velafbalancerede karakter. Server vinen ved 16 grader og undgå dermed, at alkoholen overtager showet. Kan gemmes op til 10 år, måske længere.