Tilbage til webshop
Få tilbage

Bourgogne Nuits-Saint-Georges AOC

579,00 kr.
Varenummer: 4219

Andre Goichot’s Nuits Saint Georges præsenterer sig i glasset med en flot rubinrød farve. I de unge år vil være en lilla refleks i kanten. I næsen virker denne Pinot Noir opulent og med en fantastisk intensitet af røde bær.

I munden føles denne Bourgogne saftig og med en fantastisk ligefrem frugt. Her er dominerende noter af bær som hindbær og brombær,,,, der balanceres utroligt flot af undertoner af vanilje, karamel og mocca. Dette giver vinen en utroligt flot balance med silkebløde tanniner, kompleksitet og en livlig syre til at runde vinen flot af.

Denne Pinot Noir vil gøre sig eminent som fordybelsesvin eller som ledsager til rødt kød, lam, and, vildt uden alt for kraftig sauce eller lokale oste fra Bourgogne.

Server gerne lettere afkølet ved ca. 16 grader og i store glas.

Nuits Saint Georges er et af de største områder i Cote de Nuits og er også ophavet til det overordnede områdes navn. Nuits Saint Georges opnåede appelation status i 1936 og breder sig over 320 hektarer og 41 premier cru marker. Her er ca. 96% er beplantet med Pinot Noir og de resterende 4% med Chardonnay og Pinot Blanc.

Ludvig den 14. også kendt som solkongen var specielt glad for vinene fra Nuits Saint Georges. Så glad at han fik sin livlæge til at ordinere vinen som medicin.

1
+
Tilføj til kurv
Fri fragt ved køb over 499,-
30 dages Smagsgaranti
Mindst 10% rabat ved køb af 6 eller flere ens vine
Personlig levering for kun 19,- i 4000 Roskilde
Egenskaber
Drue
Pinot Noir
Producent
André Goichot
Område
Bourgogne, Côte de Nuits
Land
Frankrig
Alkohol
13,5%
Årgang
2019
Passer til
Rødt kød, Lam, And, Vildt uden alt for kraftige saucer, Ost fra Bourgogne
Lagring
12 måneder på Fransk Eg