
Valpolicella Ripasso DOC
Ripasso kaldes også lillebror til Amarone, idet den laves ved at genbruge frugtdele og drueskaller, fra Amarone produktionen. Der er absolut intet i vejen ved, at være lillebror i denne sammenhæng, Druerne har blot først lagt materie til den kraftfulde Valpolicella Amarone, for efterfølgende at bibringe den almindelige Valpolicella Ripasso yderligere koncentration af smag, tannin og alkohol.
Vinen her er absolut en moden og tilfreds udgave fra dygtige Lonardi, der med sin flotte årgang fra Classico området på fornemste vis præsentere, hvad en traditionel Ripasso skal kunne.
I næsen er vinen både åben og imødekommende med dufte af ja, pibetobak og maltbolsje, men også æble og kirsebær følger flot med.
I munden er vinen kompleks komponeret og holder den ellers nærgående pibetobak og maltbolsjesødme i næsen fint.
Vinen er både tør og saftig og ikke mindst koncentreret, men stadig let at drikke med en dyb og alligevel umiddelbart venlig og attraktiv tilgang.
Vinbonden selv mener at vinden er perfekt til lækre pølser, lyst kød og svampe. Derudover passer den superb til gris tilberedt på alle måder.
Lad gerne vinen få en times tid på karaffel, hvis den skal være optimeret fra første tår.
Server den ved 17 grader i tilpas store glas.
Vinen er uden tvivl drikkemoden nu og her, men vil helt sikkert også kunne lagers og derved opnår yderligere kompleksitet og ikke mindst interessante dimensioner.