
Chardonnay Piave
Grønne æbler, fersken, banan og hasselnød udgør næsen i en fløjlsblød hvidvin, hvis komposition på ægte chardonnaymanér kombinerer det smørrede med det friske. Selv om vinen også leger lidt med det opulente, gives der ikke afkald på seriøsiteten, som kommer til udtryk i ovennævnte aromatiske dybde og en tør madvenlig stil. Chardonnay evner som de få at tilpasse sig forskellige terroirs og samtidig lade sine varietale karakteristika skinne igennem. Flot eksemplificeret ved denne vin.
Anvendelse, behandling og lagring
Vi er nok enige om, at du med overvejende sandsynlighed vil introducere denne hvidvin for en fisk eller nogle skaldyr. Det er en fornuftig beslutning, hvis du er særlig opmærksom på, hvordan du tilbereder sagerne. Producenten foreslår selv en lakserisotto, men du kan også smide fisken i butterdej og bage den i ovnen. Du kan marinere og grille rejerne. Eller du kan investere i et stykke god blød ost. Vinen skal nydes indenfor de næste par år ved 10-12 grader.